Vereenvoudigde regeling zonnepanelen

Beste VBNGB-leden in Duitsland,
Het onderstaande is mogelijk van belang voor diegenen onder u die zonnepanelen op het dak hebben.
In een recente mail van het Bundesministerium der Finanzen aan de ministeries van de deelstaten is een vereenvoudigde regeling bekendgemaakt over zonnepanelen met een vermogen van maximaal 10Kw. Hetzelfde geldt voor blokverwarmingscentrales van minder dan 2,5Kw.
De regeling staat hieronder.
Belastingplichtigen die de door zonnepanelen op het dak van de eigen woning verkopen aan een energiebedrijf en/of deze zelf gebruiken moeten tot nu toe een Anlage Einlageüberschussrechnung (EÜR) bij hun belastingaangifte voegen. Nu heeft men op het hoogste niveau ingezien dat de administratieve inspanningen in verband met deze vorm van inkomstenverwerving niet in verhouding staan tot de baten, de geïnde belastingen.
Wie in aanmerking komt voor de nieuwe regeling kan een eenvoudige schriftelijke verklaring dat men voldoet aan de voorwaarden, ook in de komende jaren, aan het betreffende Finanzamt sturen. Bij acceptatie van deze verklaring hoeft geen Anlage EÜR voor de zonnepanelen meer te worden ingediend.
Er is geen datum van ingang genoemd, wat inhoudt dat de nieuwe regeling onmiddellijk in werking treedt. Dat wil zeggen dat lopende aangiftes nog kunnen worden gewijzigd.

Met vriendelijke groet,

Roy Meijnderts

2021-06-02-gewinnerzielungsabsicht-bei-kleinen-photovoltaikanlagen-und-vergleichbaren-blockheizkraftwerken

Like
1

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.