Uitnodiging Wetenschapswinkel Universiteit van Groningen

Samen beter de crisis door!

De Corona-pandemie heeft ons leven erg veranderd. Vooral op ons sociale leven, onze werkomstandigheden en de economie heeft de Corona-Crisis een grote impact gehad. Met name burgers en organisaties in de Nederlands-Duitse grensregio stonden en staan nog steeds voor een grote uitdaging. Reisbeperkingen, quarantaineregels en verschillende maatregelen maken grensoverschrijdende samenwerking bijzonder moeilijk. Aan de andere kant kunnen we echter ook leren van de initiatieven en maatregelen die wel succesvol waren. Zo leren we hoe we in een crisissituatie als deze het beste kunnen ingrijpen.

Wij zijn van de Wetenschapswinkel Groningen en zijn in samenwerking met de Wetenschapswinkel Vechta en de Jade Hochschule aan een bijzonder project begonnen. Aan de hand van verschillende themabijeenkomsten willen we de effecten van de Corona-Crisis op het dagelijks leven in de Ems-Dollart-Regio onderzoeken. Het onderzoek wordt gedaan aan de hand van 5 digitale bijeenkomsten, waarin elke keer over een ander onderwerp wordt gediscussieerd. De nadruk in deze bijeenkomsten ligt op de grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland.

Bent u een grensbewoner of organisatie, heeft u regelmatig te maken met de grens en wilt u uw ervaring met de Corona-Crisis met ons delen? Dan horen wij dat graag!

Wij zoeken geïnteresseerden voor de volgende themabijeenkomsten:

Onderwijs – 20 april 2021

Werk – 27 april 2021

Sociaal Leven – 4 mei 2021

Gezondheid – 11 mei 2021 

Lokale Economie – 18 mei 2021

Als het in de zomer weer mogelijk is, worden de resultaten van het project 25 juni 2021 in een real-live bijeenkomst gedeeld. Dit evenement zal zoals het nu lijkt in Papenburg plaatsvinden. Hier worden de resultaten dan met de regionale bevolking en regering besproken.

De bijeenkomsten vinden via Zoom plaats.

Wij kijken ernaar uit om uw mening te horen! U kunt zich hier voor de themabijeenkomsten aanmelden.

Like

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.