Oorverdovend

Inderdaad, beste Forumvolgers! Oorverdovend werd door de bezoekers van onze Nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari in de Alte Molkerei in Freren het nieuwe jaar ingeluid door een optreden van het bekende Shanty Chor Andervenne.

Wat een indrukwekkend mannenkoor is dat toch.
Evenals vorig jaar was er een voldoende bezoekersaantal. Velen kenden elkaar door de eerdere door het Forum Niederländer georganiseerde bijeenkomsten en de vele hartelijke wensen vlogen door de door de Kulturkreis Impulse ter beschikking gestelde ruimten. Onze voorzitter Ton Bielderman sprak op zijn gebruikelijke vrolijke toon een welkomstwoord en wenste allen een gelukkig komend jaar. Een bruisend glas Duitse Sekt voor allen ontbrak daarbij niet!
Ton memoreerde in het bijzonder de aanwezigheid van een ruim aantal nieuwe leden uit Lingen en Lingen/Bramsche. Wij hopen dat ook zij zich bij ons thuis konden voelen, terug zullen komen en meerderen uit hun omgeving zullen meenemen. Immers, het Forum bestaat slechts door de interesse van zijn deelnemers. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en uitwisseling van ervaringen in ons nieuwe woonland.
Een bijzondere bijdrage werd geleverd door Gré Boekelaar met een tweetal vrolijke voordrachten, welke hier en daar voor enige hilariteit zorgden. Hopelijk zien wij haar nog eens terug.
Het 40 man tellend Shanty Chor Andervenne zong in drie kwartier een achttal zeemansliederen, tot onze verrassing ook enkele voor ons bekende Nederlandse. Het geheel werd aan elkaar gepraat, ook in het Nederlands, door Roel Eiting tevens lid van het koor. Enthousiasme was alom!
Het weerzien van velen zorgde ervoor dat er nog heel lang werd nagepraat. Wij kijken terug op een geslaagde Nieuwjaarsbijeenkomst.

Lees hier ook het verslag in de Lingener Tagespost.

Deel uw foto’s met ons en stuur ze op naar info@emsforum.nl

Like

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.