Op 28 oktober a.s. stemt de Eerste Kamer over het belastingverdrag met Duitsland. De Tweede Kamer heeft het al goedgekeurd.
httpss://www.eerstekamer.nl/
Als het wordt goedgekeurd moet het in het Staatsblad gepubliceerd worden om het te laten ingaan.
httpss://www.
In het algemeen gaat daar enige tijd overheen waardoor het pas in het nieuwe jaar gepubliceerd zou kunnen worden wat betekent dat het in werking treedt per 1 januari 2016……
het nieuwe verdrag gaat definitief oer 01-01-2016 in en het is een schande dat figuren die in nederland alle belastingvoordelen hadden en dan vervolgens naar Duitsland vluchten dit zo lang konden tegenhouden ten koste van alle werkende pendelaars en gepensioneerden die een pensioen uit Duitsland krijgen en niet zijn gevlucht maar dat wist deze groep allang
Vreemd is dat 50 plus dit ook nog ondersteunt heeft maar dat wordt uitgezocht
Vreemde reactie.
Links- of rechtsom de Ned. Bel.dienst zal al het mogelijke doen
om de staatskas te spekken. Is het een optie om Duitser te
worden of verandert dit toch niets.
Het belasting verdrag is nog NIET goedgekeurd door de eerste kamer.
Nadat een door de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel bij de Eerste Kamer is ingekomen, wordt de behandeling ervan, net als in de Tweede Kamer, eerst schriftelijk voorbereid door een Kamercommissie.
Ook deze schriftelijke voorbereiding is een wisseling van stukken tussen een Kamercommissie en de regering.
Net als in de Tweede Kamer komen bij de commissie voorafgaande aan (of tijdens) de schriftelijke voorbereiding vaak reacties van maatschappelijke organisaties en burgers binnen.
De schriftelijke voorbereiding kan, afhankelijk van de aard van het voorstel, korter of langer duren.
Er zijn drie varianten mogelijk:
1.
Er wordt een blanco eindverslag uitgebracht, waarna het voorstel direct als hamerstuk wordt afgehandeld.
2.
Er wordt een verslag uitgebracht, waarop in een nota naar aanleiding van het verslag wordt geantwoord; hierna kan direct een debat plaatsvinden.
3.
Er wordt eerst een voorlopig verslag uitgebracht, waarop in een memorie van antwoord wordt gereageerd.
Na dit antwoord bepaalt de commissie of zij een tweede schriftelijke ronde nodig acht of dat een eindverslag kan worden vastgesteld. De tweede schriftelijke ronde bestaat uit een nader voorlopig verslag, dat wordt gevolgd door een nadere memorie van antwoord. Ook hierna wordt weer bepaald of er een eindverslag kan worden uitgebracht of nog een volgende schriftelijke ronde moet plaatsvinden. Dit laatste komt vrijwel nooit voor en kan alleen plaatsvinden met toestemming van de Kamer.
Er heeft op 28-10-2014 en 11-11-2014 vanuit de eerste kamer het voorbereidend onderzoek door de Eerste Kamercommissie voor Financiën plaats gevonden. Het voorlopig verslag is in bewerking.
Dus dit alles zal er voor zorgen dat er dit jaar geen plaatsing in de staatscourant komt, waardoor de ingang pas per 1-1-2016 zal plaats vinden.
Eindelijk duidelijk!
Is het nu wel of niet goedgekeurd?
Zie: https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/33615_goedkeuring_belastingverdrag
Er is dus de 28e nog niet gestemd volgens de site van de Eerste Kamer :
“Het voorbereidend onderzoek door de Eerste Kamercommissie voor Financiën vindt plaats op 11 november 2014”.
Gaat het nieuwe belastingverdrag het dit jaar redden?
Er zit een maand speling tussen aannemen en publiceren zie ik maar ik begrijp dat het vandaag in de financiële commissie in behandeling is genomen dus nog niet erover gestemd……
Het lijkt mij stug dat als de Eerste Kamer op 28 oktober het belastingverdrag goedkeurt dit niet nog dit jaar in de Staatscourant zou verschijnen.