Hartelijk Welkom

Toen ik alweer geruime tijd geleden na een ontstane leemte in de Stuurgroep van Forum Niederländer aantrad als voorzitter van deze voor ons Nederlanders nu eenmaal zeer noodzakelijke groepering was dat onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat het om een tijdelijke aanstelling ging tot het moment dat in de functie van voorzitter op andere wijze zou worden voorzien.

Dat moment is thans aangebroken dames en heren en het is mij een eer en een genoegen U de nieuwe voorzitter van het Forum voor te stellen in de persoon van de heer TON BIELDERMAN uit Lünne, Tony voor de Duitsers. Ton komt uit de pedagogisch/didactische hoek, is een krachtige maar vriendelijke persoonlijkheid. Hij staat z’n mannetje.

Ik zal U dan ook tijdens de aanvang van onze bijeenkomst op 14 april a.s. kennis met hem laten maken, waarna hij direct daarna in functie treedt.  En ik? Ik kom dan lekker bij U zitten.

Voorzitter Ton : van mijn zijde een HARTELIJK WELKOM !!!!!!

Simon Boekelaar, voorzitter ad interim

Like

6 gedachten over “Hartelijk Welkom”

 1. ik kan mij vinden in de reactie van M.de Wilde.
  Ook ben ik benieuwd naar de financiele situatie tot nu toe
  Heb begrepen dat er subsidie wordt ontvangen .
  Gaarne enige toelichting
  vr.groet Jan Hansma

  1. Dank voor je belangstelling Jan. Subsidie is slechts ten dele waar. Het Forum ontving bij de aanvang slechts een gering bedrag van de LEB om ons van de grond te tillen. Juist omdat wij niet een vereniging zijn is subsidie van het land NdS niet mogelijk en bestaan de inkomsten uit vrijwillige giften uit niet nader te noemen bronnen. Op de bijeenkomst van 14 april zal nader op deze materie worden ingegaan. Ik verzoek je dus nog even geduld te hebben.
   Vriendelijke groet,
   Simon Boekelaar, voorz.a.i.

 2. Hallo beste leden van Emsforum
  Nieuwe voorzitter van de Forum de heer Ton Bielderman?
  Ik lees net het bericht dat wij een nieuwe voorzitter hebben, is er niet in democratie dan bij de algemene vergadering woord algemeen gekozen uit de leden van de Forum, ??
  Kan wel een voorkeur zijn , maar dit moet bespreektpaar zijn, anders krijgen wij nooit samenwerking.
  Ik wens iedereen een wijsheid met zijn of haar beslissingen .
  Ik wens ook de heer Simon Boekelaar aller beste., en de Nederlanders in Emsland een goede samenwerking
  Gosja Hansma

  1. Beste Gosja en overige deelnemers,
   Dank je voor de goede wensen aan mij gericht. Voor het overige luidt mijn antwoord als volgt:
   . het Forum is geen vereniging en heeft (nog) geen leden, dus ook geen ‘Algemene Ledenvergadering’. Het Forum kent slechts deelnemers en heeft slechts een Stuurgroep en geen bestuur. Ik ben er voorstander van dat het wel die kant op gaat maar daartoe zal dan een initiatiefvoorstel vanuit de deelnemers moeten komen. E.e.a. zal veel werk en inspanning vergen. Overigens mag het bekend zijn dat er al tien maanden naar een nieuwe voorzitter wordt uitgekeken en dat ik slechts tijdelijk die functie op mij nam.
   . Democratie? Er is niet anders binnen het Forum. Daartoe dient ook de website. Slechts een enkeling die reageert, zoals jij bijvoorbeeld. Dan kun je ook éénzijdige actie van de Stuurgroep verwachten en dat deze zelf op zoek gaat naar een vervanger voor mij.
   . Heb een beetje vertrouwen. Het zal best goed komen en anders roer je het onderwerp aan op 14 april.
   Met dankbare en vriendelijke groet, Simon Boekelaar

   1. Waarom zou je extra kosten gaan maken als een stuurgroep net zo goed werkt als een “officieel” bestuur met statuten en huishoudelijk reglement? Wat mij betreft hoeft er bestuurlijk dus niet te veranderen.
    Waar het de kosten betreft zou ik voorstellen om dit hoofdelijk om te slaan op de bijeenkomsten.

    1. Voor U heer de Wilde eigenlijk hetzelfde antwoord als aan de heer Hansma. Barst maar los op de 14e a.s. Leuk als de discussie levendig wordt.
     Ook U vriendelijke groet,
     Simon Boekelaar, voorz.a.i.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.