Een vraag over zonnepanelen

Binnenkort worden er zonnepanelen op het dak van onze woning geïnstalleerd door een Nederlands bedrijf. Vooraf wil ik mij graag informeren of ik in Duitsland (Emsland) subsidie kan aanvragen, hoe ik de installatie moet aanmelden bij het stroomnet en belastingdienst. Op het internet kan ik dit niet direct vinden.

Heeft iemand hiermee ervaring opgedaan en kan daarover adviseren?

Alvast bedankt!
Kees Leijdekkers
cjleijdekkers@hotmail.com

Like

3 gedachten over “Een vraag over zonnepanelen”

  1. Beste Kees, wij hebben al sinds 2012 zonnepanelen op het dak. Deze is wel door een Duitse firma geleverd. Wij waren in 2012 nog in Duitsland belastingplichtig, dus we kregen van de Duitse belasting automatisch de BTW terug. Echter, voor de Duitse belasting ben je dan een ondernemer, want je krijgt geld terug van de RWE voor de stroom die het oplevert. Nu we in Nederland belastingplichtig zijn, zouden we geen Duitse belastingaangifte meer hoeven te doen, ware het niet, dat we als ondernemer te boek staan. Dus wel een Duitse belastingaangifte doen. Voor meer vragen mag je me altijd bellen.

    1. Goedendag Agnes, inmiddels zijn wij in zee gegaan met een Duitse aanbieder, de NVB die tevens onze stroom verzorgd. Ik zal jouw opmerking betreffende de Duitse Belastingdienst zeker in de gaten houden. Ik ben zelf Nederlands belastingplichtig. Mijn vrouw ontvangt een Duitse WW en ziektegeld. Ik heb nu mijn gegevens van 2021 naar de belastingdienst moeten sturen. We wachten nu maar af. Groeten Kees

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.