De Oliebol

Hadden jullie ze ook, oliebollen tijdens de jaarwisseling? Wij ook maar wij moeten er niet meer aan dénken en huiveren al bij de gedachte. Er is toch geen zinnig mens die eraan denkt om die dingen zo maar op een zondagmorgen als traktatie bij de koffie te geven? Of ´s middags bij de thee? Brrrr!

Wanneer we zoeken naar de achtergronden van deze traditie komen wij niet verder dan dat de presentatie van deze lekkernij een hoop en verwachting uitspreekt naar welvaart en vruchtbaarheid. Veel betrouwbare informatie is er verder niet over. Nu, na ons vertrek uit Nederland en vestiging in ons mooie Emsland, mogen wij ondanks of dankzij „Den Haag “, over het onderwerp welvaart niet klagen. Op het onderwerp vruchtbaarheid gaan wij verder niet in.

Maar wees gerust beste landgenoten, want oliebollen zult U niet aantreffen op onze NIEUWJAARSBIJEENKOMST op 22 januari 2020 in het mooie LANDHAUS EVERS, Geringhusenerstraße 2 in Freren; wij beginnen woensdagavond om half acht en mogen om kwart voor tien weer naar huis. Afgezien van de Sekt om te proosten mag U datgene wat U gebruikt zelf betalen om ook het Landhaus Evers een goede avond te bezorgen. Zij bieden ons immers, zoals altijd, de benodigde ruimte kosteloos aan. Wel leuk lijkt het ons om U doorlopend een fotopresentatie op scherm te tonen van momenten tijdens onze bijeenkomsten in de afgelopen vijf jaar.

Muziek is er ook en wel een viermans-orkestje met muziek uit onze jongere jaren. Het lijkt ons goed elkaar weer eens te zien, ervaringen en verwachtingen uit te wisselen en vooral ons als Uw stuurgroep aanwijzingen en raad te geven van datgene dat U van UW EMSFORUM in 2020 verwacht.

GRAAG TOT ZIENS OP DE 22e JANUARI !

Like
7

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.