Concert in de Evang. kerk in Freren, 25 Oktober a.s.

Alpha & Omega
Afscheidsconcert vocaal ensemble Fluitenberg7
25 Oktober 2015, 16.00 uur, Evangelische kerk in FrerenImage1

Iets meer dan tien jaar geleden besloten de leden van het Fluitenberg7 ensemble de koppen bij elkaar te steken. Nadat ze al diverse jaren in zangprojecten met elkaar hadden samengewerkt als leerlingen op de muziekscholen van Assen en Hoogeveen, werd het tijd de samenwerking structureler te maken. Aldus werd Fluitenberg7 opgericht, bestaande uit: Hanneke van den Berg en Henny Visscher (sopraan), Anja Dobbinga (alt), Taco van den Berg (tenor) en JeanPaul Apcar en Friso Olnon (bas/bariton). Joke Venhuizen is de pianiste.
Er zijn vele mooie jaren geweest, met optredens  zowel in Nederland als in Duitsland. Door de jaren heen verbreedde het repertoire zich van de zes-stemmige, romantische muziek van Brahms en tijdgenoten naar muziek dat een breed gamma bestrijkt: van polyfone muziek uit de Renaissance tot aan moderne, twintigste-eeuwse koorstukken.
Het ensemble stopt echter eind van dit jaar, wegens gezondheidsredenen. De titel “Alpha & Omega” staat dan ook voor het begin en het einde van deze samenwerking, alsmede  voor het openingsnummer van dit concert: the Funeral sentences “ van Henry Purcell, waarbij ook een blaaskwartet optreedt.
In dit laatste concert in Duitsland krijgt u naast de muziek van Henry Purcell ook muziek van Mendelssohn, Brahms en Rheinberger te horen.

Meer informatie over Fluitenberg7 is te vinden op www.fluitenberg7.nl
De toegang is gratis, maar om de onkosten te dekken wordt er een vrije gift gevraagd.

Like

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.