Reacties

Plaats hieronder  uw reactie op blogberichten of iets dat u met iedereen wilt delen.

24
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bauke van der Loon

Kunnen wij als Nederlanders woonachtig in Duitsland stemmen op Duitse kandidaten bij de Europese Verkiezingen? Dus niet deelnemen aan de Nederlandse, maar aan de Duitse Verkiezingen voor het Europees Parlement. Moeten we ons hiervoor aanmelden bij de Duitse Overheid (welke?). Wellicht heeft iemand hier al ervaring mee.

Hans van Dongen

Hallo Nederlanders, aansluitend op mijn vorige bericht nog een paar dingen, die voor sommigen onbekend zullen zijn. De rente (AOW) in Duitsland wordt betaald uit een procentueel geldbedrag van wat men vroeger legaal verdient heeft. D.w.z., dat iemand met een gering inkomen,hier niet van kan leven en aanspraak moet maken voor sociale voorzieningen, dat geldt dus ook voor de Krankenversicherung, daarbij moet (waarschijnlijk) een onderscheid gemaakt worden tussen Nederlanders, die ooit in Duitsland gewerkt hebben of Nederlanders die alleen over de grens gekomen zijn.\ Ik behoor tot de groep, die ooit in Duitsland gewerkt heeft. Ik heb dus niets meer… Lees verder »

Wim 't Hart

Hans heeft zijn eerste bericht duidelijk aangevuld.

Bij mijn onderzoek naar de wlz ben ik (uiteraard) van mijn eigen situatie uitgegaan. d.i. Nederlanders die naar Duitsland zijn verhuisd zonder vooraf in Duitsland hebben gewerkt / gewoond.

Daardoor worden we met allerlei onverwachte belastingverdragen en regels geconfronteerd. Waaronder hulp die voorheen onder de AWBZ (huidige WLZ) viel.

Hans van Dongen

Hallo Allemaal,
Naar aanleiding van de reactie van Wim, het volgende:
Afgezien van het feit wie aan wie wat betaald, bv bij een ziekenhuis opname, is de uitvoering van de zorg voor beide hetzelfde (gewerkt
niet gewerkt) ook de uitvoering van de belasting is er dacht ik geen verschil, alleen mensen met een hoog hebben in Duitsland vanwege
het (oude) duitse belastingstelsen geen voordelen meer.

wim t hart

Klopt redelijk. Ik had de focus op de zorg in een instelling.
Onze aanvullende verzekering bij AOK betaalt afhankelijk van de pflegestufe.

Anoniem

Beste Hans,

Hartelijk dank voor je voor het delen van je ervaringen met ons.
Ik wens jou en je familie heel veel sterkte en doorzettingsvermogen.

Warme groeten, Mëriam van Veen

Hans van Dongen

Hallo Nederlanders,, Helaas moet ik hierbij afscheid van jullie nemen aangezien ik niet meer mobiel ben en bijna niet meer kan lopen en vaak heb ik extra zuurstof nodig. Na een verkoudheid in februarie kreeg ik begin maart adenhalings problemen. Vervolgens lag ik 1 ½ maand in het ziekenhuis, waarbij in Osterkappeln bij een CT- scan een longembolie werd vastgesteld. Thuis mocht ik verder verpleegd worden, Door deze toestand kwam ik in Pflegestufe 2 terecht en na een controle werd dat 3. Lopen moest ik opnieuw leren en zelfs recht opzitten was af en toe moeilijk. Thuis wordt ik uitstekend… Lees verder »

Anoniem

Beste Wim,

naar aanleiding van jouw mededeling over je zwager met duitse echtgenote.

De situatie komt erg overeen met die van ons, dat betekent, dat de echtgenote van je zwager onder de zorg valt

van Duitsland en niets meer met Nederland te maken heeft omdat zij dus een duits pensioen heeft en voor opgesteld,

ze woont in Duitsland. Ze zal dus hier een vast percentage van haar inkomen moeten betalen aan een duitse Krankenkasse

Groeten

ing. J.P. van Dongen

wim t hart

Klopt dus niet. Jammer

Met regelmaat bereiken mijn vrouw en mij vragen welke belastingadviseur wij jaarlijks consulteren. Eerder gekregen adviezen resulteerden weliswaar in goede afwikkelingen, maar tevens in onwaarschijnlijk hoge rekeningen. Sinds twee jaar laten wij onze belastingzaken tot volle tevredenheid afwikkelen door :
Voor de Duitse inkomstenbelasting:
Volbers Vehmeyer Partner
Meppener Str. 145
49808 Lingen
gesprekspartner: Hr. Tim Lühn of Mevr. Stefanie Runde
Hun jaarlijkse rekening bedroeg circa € 200,=
Voor de Nederlandse inkomstenbelasting is dat:
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Haarweg 3
7561 KE Tubbergen
gesprekspartner: Hr. de Ruiter
Hun jaarlijkse rekening bedroeg circa € 100,=.

Bent U niet tevreden met Uw huidige consulent? Een praatje met bovenstaande lieden kan nooit kwaad.

Ik wil alleen zeggen, dat ik zowel zakelijk als prive, zeer te spreken ben over Volbers & Vehmeyer in Lingen. Zij zijn wat duurder, maar hebben een zeeeeer hoge ervaring tussen de Duitse en de Nederlandse markt. Absolute aanrader!

Terechte actie van Wim ’t Hart m.b.t. de WLZ en wij zijn hem daar dan ook dankbaar voor. Wij maken ons allen zorgen over deze rechtsongelijkheid en voelen ons dan ook in dit opzicht gediscrimineerd. Een discriminatie die niet past in onze samenleving hetgeen in Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet is geregeld. Een grondwet die het verkeer regelt tussen de overheid en haar burgers. Hoe zit dit echter juridisch? Wat zegt Artikel 1 m.b.t. discriminatie en soortgelijke zaken? De eerste zes woorden luiden: “Allen die zich in Nederland bevinden………………enz.” Au, wat lees ik? …….Allen die zich IN Nederland bevinden…….!… Lees verder »

“Ik heb mijn hele leven lang gestreden voor de rechten van mensen die in de verdrukking zaten, ik ga dit nu uit volle overtuiging voor de ouderen doen” Geachte heer Krol, Volgens bovenstaande omschrijving vanaf uw internet site voldoe ik volledig aan uw doelgroep. Graag ontvang ik uw hulp en of advies over een in mijn ogen enorme rechtsongelijkheid die niet alleen mij maar ook veel andere Nederlandse ouderen treft. Zeven jaar geleden verhuisden wij vanuit de randstad naar Duitsland. Wij wonen hier naar volle tevredenheid. Door familieomstandigheden gealarmeerd stelden wij vragen over de vergoeding van langdurige zorg in Duitsland.… Lees verder »

Chris Kop

Op 10 januari was er een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst.
Deze was zeer goed verzorgt met de nodige hapjes en een drankje. Er waren zelfs echte Hollandse bitterballen.
Onze complimenten voor die mensen die voor al deze lekkernijen hebben gezorgd.
Wij vonden het een geslaagde middag.

Veronique de Reuver

Is het misschien een idee, om op deze website ook de mogelijkheid te hebben om foto’s met omschrijvingen van het Emsland te plaatsen en tips over leuke bezienswaardigheden ?

Bart Fol

Graag zien we materiaal van u tegemoet en gaan het plaatsen

Veronique de Reuver

Naar welk e-mail adres kan ik dat dan sturen ??

In Thailand is het nu ook winter zij het met temperaturen van 30+ i.p.v. de zomerse 40+. Ja er zijn kerstmannen, geen sinterklazen of … pieten behalve misschien in de Nederlandse gemeenschap. De Thai weten wél wat feestvieren is. Vorige week was er een nationaal lichtfeest (Loy Krathong). Komende week is het nationale Koningsdag. De Christelijke kerst en oud&nieuw wordt vervolgens gevierd. In februari is het Chinees oud&nieuw waarna Thais oud&nieuw (Songkran) aan de beurt is in april.

Rookmelders verplicht

Niet vergeten: per 1 januari 2016 zijn rookmelders verplicht. Op deze website staat er iets over onder de knop “Van Belang”.

Gre Boekelaar

Lijkt me leuk. Weet iemand hoe ik de klaver uit ons gazon kwijt kan raken?

Rob van Mil

Kopen: Bayer Garten – Universal Rasenunkrautfrei
Loredo Quattro voor 400 m2.
Heeft worteldiepe werking.

Succes.

Natja Broks

Jesse? hihi Als alles klaver is geworden, hoef je niet meer te maaien, dus gooi er maar mest over dan groeit het beter!
Groetjes van Natja

Rob van Mil

Welke mensen willen graag discussieren op dit forum over zelf te kiezen onderwerpen, die direct of indirect met Duitsland te maken dienen te hebben, in een soort topicvorm, waar men zelf zijn eigen topic mag beheren.
Het zou leuk zijn dat iedereen ook een eigen avatar heeft, die men kan voorzien van een fotootje of plaatje.