Bijgewerkt

De presentatie van VGH staat nu ook onder de knop: “Van Belang/Presentaties” (als u de presentatie niet direct ziet ververs dan de internetpagina).

De sprekers van Euregio en VGH verwezen naar deze websites:

Like

9
Reageer op dit artikel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Joke en Hans Kluin

Hallo Wim,

Ook wij zullen de petitie ondertekenen. Weet u al wanneer dat kan gebeuren?

Wim

Dank jullie voor de steunbetuiging. Vrijdag had ik contact met de ombudsman. Die kunnen hier niets aan doen omdat eea volgens de regels gaat! Het zal een moeizaam proces worden.

Ik wacht nog op een reactie van 50plus. Die zijn in overleg met een organisatie???? die ook bezig is met dit soort onredelijke verdragen.

Goede ideeën zijn uiteraard welkom.

Ik hoop julie/augustus een goed aanspreekpunt te hebben gevonden waarna de petitie kan worden opgesteld en ingediend.

Afgelopen week heb ik geprobeerd mijn correspondentie met 50plus hier op het forum te plaatsen, lukt blijkbaar niet.

Bart Fol

Ik begrijp dat wij wel degelijk aanspraak kunnen maken op de Wlz maar die moet wél in Nederland “geconsumeerd” worden na indicering door het CIZ.

Wim 't Hart

Aanspraak maken kan pas nadat je in Nederland bent ingeschreven. Dan medische onderzoeken. Eventuele opname dus op eigen kosten!
Daarna moet je, voor ieder jaar buiten Nederland, 1 maand zelf betalen.

Dus remigratie regelen en totdat medische indicatie wordt gegeven en plaats voor je is gevonden, zelf betalen. Kost ook een aantal weken. Daarna, in onze situatie meer dan 7 maanden bijleggen. Zeg 7,5 maal €4000.

Na deze periode komt de eigen bijdrage in beeld.

Chris Kop

Hoi Wim,

Zeker een goed plan. Ook wij zullen de petitie ondertekenen.
Ik hoop op voldoende reacties om dit mogelijk te maken.

Groet,
Chris en joke

wim 't Hart

bijgaand het bericht van het Zorginstituut nederland waarin men probeert uit te leggen waarom we geen aanspraak kunnen maken op wlz zorg. Let wel – langdurige zorg bij aankleden etc. valt hier m.i. ook onder. Contact formulier | Verzekering buitenland [#861830]‏ Zorginstituut Nederland (info@zinl.helptu.nl) Geachte heer ’t Hart, De bijdrage die uw pensioenfonds of uitkeringsinstantie inhoudt is geen Wlz-premie, maar onderdeel van de verdragsbijdrage. Op grond van verdragsregels hebt u recht op medische zorg in uw woonland voor rekening van Nederland. U betaalt hiervoor aan ons de verdragsbijdrage (Zvw-bijdrage). In Nederland is de dekking voor medische zorg verdeeld over twee… Lees verder »

Wim ' t Hart

Misschien kan via een organisatie in den Haag worden bekend gemaakt dat in Duitsland levende Nederlanders een vermogen aan AWBZ premies, en momenteel WLZ premie betaalden en betalen.

Het betalen van premie voor (volks) verzekeringen en dan geen aanspraak op de verzekering zelf kunnen maken neigt m.i. naar discriminatie. Rechtsongelijkheid zou in 2016 onmogelijk moeten zijn.

Ik wil graag weten of er onder de lezers van dit forum animo is om een petitie te ondertekenen waarin eea aan de kaak kan worden gesteld.

Els Stolk

Hallo Wim,
Wij denken dat het een uitstekend idee is en wij zullen dat zeker ondertekenen.
Het zou op eenzelfde manier moeten worden opgelost als bij de ziektekostenverzekering. Een vergoeding voor langdurige zorg op basis van de Nederlandse tarieven.
Hoezo één Europa.
Hartelijke groetjes,
Els Stolk

Willem en Truus van Telgen

Hallo Wim,

Heel goed plan, zijn wij het helemaal mee eens. Wij zullen dan ook zeker ondertekenen.

Groetjes,

Willem en Truus van Telgen.