Als u er niet bij was heeft u dit gemist!

Beste Emsniederländer,

Op 10 januari vond de eerste Nieuwjaarsbijeenkomst van ons Forum Niederländer plaats in de Alte Molkerei in Freren. Een zeer geslaagde bijeenkomst!! Ruim 40 deelnemers hebben gehoor gegeven aan onze uitnodiging. Simon Boekelaar, voorzitter a.i. en zijn vrouw Gré, hebben de middag voortreffelijk geleid. Na de opening en een muzikaal intermezzo door Nelly Heilmann hebben we onder genot van een glaasje sekt samen geproost op het Nieuwe Jaar.

We hadden enkele gezellige sprekers, waaronder Maria Kuiter, Vorsitzende van de Alte Molkerei, de Samtgemeindebürgemeister von Freren, Herrn Godehard Ritz und der Bürgemeister van Freren, Herrn Claus Prekel. Ook zij waren erg enthousiast over dit nieuwe initiatief van het Forum. Het geheel werd gedurende de middag begeleid door Nelly Heilmann, muziekdocente.

Gré Boekelaar had samen met Meriam van Veen voor deze middag heerlijke hapjes verzorgd, zelfs met Hollandse nieuwe en aan het eind traditionele bitterballen. Hollandser kan het niet. Super! Al met al een zeer geslaagde middag. Wie deze middag verhinderd was heeft echt wat gemist! We zullen dit volgend jaar zeker herhalen!

Graag nodigen wij u allen ook nog uit voor de workshop: “Lebenswege” van Nelly Heilmann op 16 januari (opgave vooraf bij Simon Boekelaar) en natuurlijk voor onze volgende bijeenkomst op 14 april. Een serieuzer onderwerp: de gevolgen van de afschaffing van de AWBZ en de impact van de Wet Langdurige Zorg voor Nederlanders in Duitsland.

Namens de stuurgroep Forum Niederländer,

vriendelijke groet,

Agnes van Heezik, secretaris


 

Like

Een gedachte over “Als u er niet bij was heeft u dit gemist!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.