Aanrijding met wild

Anders dan wij in Nederland gewend zijn, komen in Duitsland veel ongevallen voor met wild, b.v. herten e.d. Zo gebeurde dat ons ook gisteravond.

Het was pikkedonker, het regende. Wij reden op een landweg tussen Messingen en Freren en plotseling springt vanuit de berm een jong hert op de weg en direct bij ons op de bumper. Schrikken natuurlijk en wij waren al een paar honderd meter verder voordat wij ons realiseerden dat er iets gedaan moest worden.

Dus terug naar de plaats van het ongeval. In verband met de weersomstandigheden was het dier niet meer te vinden ondanks dat het zeker dood of minstens zwaar gewond moet zijn geweest. Wij hebben het geheel direct aan de politie te Freren gemeld en handelden daarmee juist.

Overkomt het jou ook, denk er dan aan:

. Blijf op de plaats van het ongeval en meld het bij de politie.

. Zorg dat het dier van de rijweg wordt verwijderd, maar pas er voor op dat je niet door het dier kan worden gebeten. Dek het zo mogelijk af en wacht op de politie.

. De politie waarschuwt de plaatselijke jachtopziener en zorgt voor de rest.

Mogelijke schade aan de auto zal in veel gevallen door de verzekering worden gedekt indien je minstens een deel-casco-verzekering hebt. Overleg dat dus nu even; het komt meer voor dan je denkt!

Simon Boekelaar

Like

Een gedachte over “Aanrijding met wild”

  1. U heeft inderdaad juist gehandeld.
    Als jager (in Duitsland) heb ik nog een toevoeging:
    Mocht de verzekering moeilijk gaan doen dan kunt U van de jachtpachter een verklaring krijgen dat U een aanrijding met wild heeft gehad.
    Deze verklaring wordt door de verzekering altijd ge-accepteerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.